apteka.lvAPTEKA.LV

Mēneša piedāvājumi-Сenas-Pied. cena              Mēneša piedāvājumi
Latvijas aptieku karte Dežūrārsti. med.palīdzība
Zāļu un to analogu meklēšana-СenasZāļu alfabētiskā meklēšana
Vakcinācijas piedāvājumi. Cenrāži-Сenas-Pied. cena              Vakcinācijas piedāvājumi
Ģeomagnētiskais stāvoklis Ģeomagnētiskais stāvoklis
    
Rindas uz
   izmeklējumiem   
   Kompensējamo   
zāļu saraksti
E‑veselība,
     pieslēgšana     

CIEDRU RIEKSTU EĻĻA 600MG N60

Uzmanību! Uztura bagātinātājs neaizstāj pilnvērtīgu un sabalansētu uzturu.

# Uz 2024-May-09
UBaptuvenā pirkšanas cena uz "CIEDRU RIEKSTU EĻĻA 600MG N60" Rīgā, Latvijā ir:
  • 9.00€  9.67$  7.75£  1039Rub  105.6SEK  39PLN  35.89₪ 


KodsA11CU 

Aktīvās vielas: Ciedru Eļļu. Omega-6

 


Ražotājs, zīmols, reģistrācijas apliecības īpašnieks: Altajvitamini
Produkts ir uztura bagātinātājs vai veselību veicinošs palīglīdzeklis un Latvijā tas netiek uzskatīts par zālēm.

Pirms uztura bagātinātāja lietošanas konsultējieties ar savu ārstu vai citu speciālistu. Glabājiet bērniem nepieejamā vietā. Nepārsniedziet ieteicamo devu. Produkta lietošanas laikā patērējiet pietiekami daudz ūdens. Nelietojiet uztura bagātinātāju kā daudzveidīga un sabalansēta uztura aizvietotāju! Uztura bagātinātāji nav paredzēti, lai diagnosticēt, ārstēt vai novērst jebkuras slimības.
 .

  Gudra izvēle - ciedru riekstu eļļa

Par uztura daudzveidības svarīgumu var izlasīt gan zinātniskos rakstos, gan ikdienas preses izdevumos. Mēs varam paši izpētīt veselīgas ēdienkartes principus, iegādāties grāmatas par veselīgu uzturu, speciālisti veic individuālas konsultācijas. Lai gan mums tiek izskaidroti uztura daudzveidīguma ieguvumi un priekšrocības, tomēr ikdienā mūsu ēdiena izvēle pārsvarā ir stereotipa. Parasti tas ir ierastais dzēriens, saldumi, ātrās uzkodas un labākajā gadījumā pusfabrikāti.


Kādā veidā mēs varam padarīt ēdienkarti daudzveidīgāku?


Viens no veidiem, kādā mēs saņemam vērtīgās vielas ir nerafinētas partikas eļļas. Kā unikālo un harmonisko komponentu apvienojumu var nosaukt ciedru riekstu eļļu.


Kāpēc ciedru riekstu eļļu var saukt par gudro izvēli? Ciedru eļļa ir īsta vērtīgo vielu krātuve mūsu organismam. Tā zināma jau gadsimtiem ilgi, galvenokārt kā taukvielu avots. Mūsu organisms nespēj funkcionēt bez taukiem. Tauki mums ir nepieciešami, lai uzņemtu taukos šķīstošos vitamīnus, uzturētu dažādas organisma funkcijas, tomēr labāk izvēlēties tādus taukus, kuros ir augsts mononepiesātināto un polinepiesātināto taukskābju saturs.  Ciedru eļļā ir mono un polinepiesātinātas taukskābes, kas harmoniskā veidā pielāgotas mūsu vajadzībām. Nerafinētā ar aukstās presēšanas metodi iegūtā eļļā jāizceļ tādas taukskābes, kā oleīnskābe (Omega 9), linolskābe (Omega 6) un linolēnskābe (Omega 3). Pēc linolēnskābes satura ciedru riekstu eļļa konkurē ar zivju eļļu, kura tomēr zaudē garšas ziņā. Dažu vērtīgo vielu kvalitatīvi-kvantitatīvs saturs tiek atspoguļots uz produkta iepakojuma un ļauj mums pašiem izvērtēt tā uzturvērtību un atbilstību izvēlētam nolūkam.


Tomēr der zināt, kas vēl būtu jāņem vērā izvēloties šo produktu.


Nerafinēto ciedru eļļu iegūst ar presēšanas metodi no ciedru riekstu kodoliem. Jo augstāka temperatūra presēšanas laikā, jo lielāku eļļas daudzumu var iegūt no izejvielām, un lētākas ir ražošanas izmaksas, tomēr šādā veidā iegūta eļļa zaudē lielāko daļu mūsu organismam noderīgo komponentu. Tāpēc mūsu galdam ir svarīgi izvēlēties eļļu, kas iegūta ar aukstās presēšanas metodi, jo tā saglabā maksimāli daudz vērtīgo vielu.


Ciedru riekstu eļļa satur arī citas organismam svarīgas vielas. To saturs svārstās atkarībā no vietas (piem., ekoloģiski tīrā vai piesārņotā), kur ir audzis ciedru koks un, vai tiek lietotas papildus vielas koku audzēšanā un kopšanā. Kvalitāti iespaidos izejvielu (ciedru riekstu) un gatavā produkta (eļļas) uzglabāšanas nosacījumu ievērošana. Jāatcerās, ka nerafinēta eļļa jāuzglabā, izvairoties no tiešiem saules stariem.


Un, visbeidzot, ja eļļu pievieno gataviem ēdieniem, tās pozitīvā ietekme būs vislielākā, bet ja eļļa ēdiena pagatavošanas procesā tiks termiski apstrādāta, tā zaudēs daļu no vērtīgām vielām un ieguvums būs mazāks. Ciedru eļļu var izmantot dažādu ēdienu, putru un salātu pagatavošanā, kā rezultatā ēdiens iegūs neatkārtojamu garšu un maigu riekstu aromātu!


Aptiekās ciedru riekstu eļļa nopērkama arī kapsulu veidā. Šis fasējuma veids ir ērts individuālas devas pielāgosanai un piemērots cilvēkiem, kam ir grūtības pievienot eļļu ēdienam, t.i. ja nepatīk ēdiena eļļas piegarša. Šādos gadījumos ciedru riekstu eļļa kapsulās būtu vislabākā izvēle.


Pašlaik tiek pētīta vēl viena, mazāk pazīstamā ciedru riekstu eļļas īpašība - spēja palīdzēt organismam kontrolēt apetīti.


(Scientific Opinion on the substantiation of a health claim related to “pine nut oil from Pinus koraiensis Siebold & Zucc” and an increase in satiety leading to a reduction in energy intake (ID 551) pursuant to Article 13(1) of Regulation (EC) No 1924/2006 EFSA Panel on Dietetic Products, Nutrition and Allergies (NDA).







Mēģināt arast oriģinālu instrukciju pie «CIEDRU RIEKSTU EĻĻA 600MG N60» partikas un veterinarais dienesta vietnē uztura bagātinātāju reģistrā


Atpakaļ


Facebook Tweeter E-mail link Draugiem
Aptiekām un veselības veikaliem Reklāmdevējiem Par projektu

Autortiesības © 2011-2024 APTEKA.LV. Visas tiesības aizsargātas